Blog

05 Jan / Zwart wit fotografie op Instagram

Instagram, het online platform voor het posten van fotografie en het vergaren van volgers. Het Instagram account van Yoga girl creëerde in maar liefst 8 weken tijd meer dan 150K volgers!
Het account bestaat uit prachtige zwart wit fotografie.

Nu zijn er op instagram een hoop accounts te vinden met geweldige zwart wit fotografie maar dit account inspireerde direct!
Het 25-jarige model beoefende yoga al lange tijd, niet alleen voor de het sportieve aspect maar vooral door het gevoel wat zij krijgt van yoga.
In een interview geeft ze aan na jarenlang gewerkt te hebben in een industrie die alleen maar focust op het lichaam en het uiterlijk is het een verademing om je te verliezen in een sport en je lichaam te accepteren.
Voorheen kon Yoga Girl zoals ze zich noemt op Instagram, alleen nog maar de imperfecties van haar lijf zien, door middel van yoga heeft ze geleerd te houden van wie ze is en uit ze dit via zwart wit fotografie.

Het model heeft een eigen studio in haar appartement, waar zij alle zwart wit fotografie maakt. Om alles zwart wit te fotograferen was een bewuste keuze, het is minimalistisch en verfijnd.
Af en toe zijn er op de foto’s wat accessoires of sieraden te zien, maar veelal zijn de foto’s getekend door een yoga mat en haarzelf. Haar vriend is degene die de foto’s ‘schiet’  voor de rest doet ze alles zelf, van photoshop tot regie.

Alle foto’s zijn naakt, iets wat bijna niet opvalt door het gebruik van schaduw, goede camera positionering en een beetje Photoshop.
De inspiratie voor het Instagram account was haar liefde voor Yoga en fotografie.

‘ Ik ben altijd opzoek naar nieuwe manieren om mezelf te uiten, fotografie en yoga inspireren mij enorm. Daarom wilde ik deze 2 passies bij elkaar brengen, op de meest pure manier.’

Erg benieuwd zijn wij natuurlijk naar wie Yoga Girl is.. Helaas wil ze anoniem blijven.

Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.19.02

Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.18.05

Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.26.38

 

Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.19.21

Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.19.38

Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.18.47

content content content

content content content

Bekijk hier alle foto’s op instagram account : Yoga Girl

 

 

 

 

By Visions Photography in Art, Life, Photographers
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.