VISIONS
Vision is the art of seeing what is invisible to others

STUDIO

Een fotostudio met roots in de botanische- en reclamefotografie, in het hart van de bollenstreek Lisse. Richard Smit en Aad Faas begonnen in 1988 met passie en ambitie voor fotografie in een oude houtzagerij. Ondertussen is de fotostudio uitgegroeid tot een team van meer dan 15 professionals en is de houtzagerij ingeruild voor 2 grote studio’s tegenover elkaar.

BEELDEN LATEN SPREKEN

Fotografie is een persoonlijk vak waarbij we de balans vinden tussen product en persoon. We werken met uiteenlopende klanten en maken samen met hen concepten en merken via beeld relevant voor de consument. Onze andere website, VisionsPictures.com is al 25 jaar een begrip in de groensector en dé beeldbank voor botanische- en stockfotografie.

350000

Online beelden

150

Video’s

100000

Dia’s gearchiveerd

Fotografie

Vakmanschap

Onze fotografen hebben jarenlange ervaring en technische knowhow uit verschillende vakgebieden van fotografie. Sommigen zelfs zo lang dat ze nog intensief met dia’s gewerkt hebben. Het beeld dat je toen schoot moest gelijk perfect zijn. Nu zijn de camera’s technisch zo goed, dat de fotograaf, de beeldmaker, zich als persoon moet onderscheiden. Dat doen ze door de vertaalslag te maken van idee naar foto, van niets een beeld creëren.

Productfotografie
Op zoek naar goede productfoto’s? Duidelijke productfoto’s dragen bij aan de verkoop. Wij hebben ervaring met fotografie van verschillende productsoorten: van parfum tot kleding, van flessen tot kinderspeelgoed. Productfoto’s en packshots fotograferen we voornamelijk voor catalogi, folders, winkelcommunicatie en verpakkingen. De laatste jaren fotograferen we steeds meer voor online doeleinden en webshops. Voor elk product is er een oplossing!
Interieurfotografie
Voor interieurfotografie zoeken we altijd de juiste locatie en sfeer bij het concept van de ontwerper. In samenwerking met stylisten kijken we naar de beste composities voor onder andere sfeerbeelden, landscapes en close ups van collecties. De beelden worden gebruikt in verschillende printmedia, webshops en collectieboeken.
Food fotografie
Onze fotografen zijn gefascineerd en raken geïnspireerd van eten. Ze zijn liefhebbers van koken. Met de fotografie willen we het gevoel van ‘water in je mond’ bereiken. Met als doel de consument te verleiden en inspireren. Altijd met de doelgroep in ogenschouw; van foodie tot thuiskok. De gerechten kunnen nonchalant gestyled zijn met een homemade gevoel, of perfect tot in de puntjes opgemaakt door een professionele chef. Door te spelen met de belichting en het standpunt komt het eten volledig tot zijn recht.
Lifestyle en portretfotografie
Voor uiteenlopende opdrachten maken we lifestyle foto’s met mensen. Mannen, vrouwen, kinderen, senioren en professionele modellen worden door ons vastgelegd om een sterkere beleving en verbinding met de doelgroep neer te zetten. Daarnaast is Richard Smit gespecialiseerd in portretfotografie. Deze portretten typeren zijn stijl als fotograaf: expressief en spontaan. De leukste portretten ontstaan door interactie tussen model en fotograaf.
Jachten
Voor een grote scheepswerf vliegen we de wereld over om imposante superjachten nog imposanter te laten lijken. Deze wonderlijke schepen vragen om verschillende aspecten van fotografie: interieurfotografie, foodfotografie en lifestylefotografie… Daarnaast leggen we vast op film hoe het schip over het water glijdt. Het bewegende beeld en de kolkende golven geven een extra dimensie aan de luxe beleving. Bekijk hier een voorbeeld.
Beeldbewerking
De ‘fototovenaars’ zorgen met minimale verandering voor het maximale resultaat!
Styling
Interne en externe stylisten zorgen voor de juiste sfeer bij elk beeld

Video

Photography meets video

Naast het fotograferen zelf passen we onze inzichten en kennis uit het fotografievak toe op filmproducties. VisionsMotion verkent en ontdekt de grenzen van bewegend beeld en creëert videoproducties in verschillende formats.

Bekijk hiernaast onze verschillende videodiensten.

Bedrijfsfilm
Een audiovisuele productie geeft in een paar minuten tijd een goede indruk van het bedrijf. Van producties over bedrijfsprocessen, medewerkers, diensten en producten tot volledige corporate storytelling. De boodschap in een film blijft constant en kan zowel intern als extern gebruikt worden: om medewerkers te motiveren en inspireren of als een transparante boodschap naar potentiële en bestaande klanten. Films genereren een groot bereik en kunnen verspreid worden via meerde platforms zoals: social media, websites of presentaties.
Timelapse
Processen die normaal gesproken te langzaam verlopen om te zien, worden zichtbaar gemaakt in timelapse. De camera in de studio of op locatie maakt foto’s met intervallen van een paar minuten. Alle beelden achter elkaar zorgen voor een bijzonder effect. Kijk bijvoorbeeld naar het groeiproces van deze krokus.
Instructievideo
Instructievideo’s geven een nieuwe dimensie aan de klantbeleving. Het is een extra service waarmee de consument het beste uit het product kan halen. Dat zorgt uiteindelijk voor tevredenheid, een positief gevoel over het merk en herhaalaankopen!
Stock films
Stock video’s zijn verkrijgbaar vanuit de beeldbank op www.visionspictures.com.
Montage
Video’s worden bij ons in de studio gemonteerd.
Ondertiteling en voice over
Ondertiteling en voice overs in elke taal kunnen in de video’s gemonteerd worden.

 

SAMEN EEN VISIE CREËREN?
Neem contact op

Klanten