Blog

18 Mar / Tentoonstellingen fotografie

Fotografie is helemaal van NU, het is constant om ons heen en met een camera op iedere telefoon lijkt iedereen er ook steeds meer mee bezig. De nodige inspiratie voor fotografen zijn vaak te halen uit tentoonstellingen en exposities van fotografie. Visions geeft alvast een voorproefje over de meest inspirerende exposities voor de komende maanden.

 

Geert Goiris in het Foam Amsterdam | Flashbulb memories, ash grey Prophecies

De Belgische kunstenaar is nog nauwelijks bekend in Nederland maar door zijn unieke positie in de hedendaagse fotografie zullen we snel meer van deze spannende fotograaf horen. De solo tentoonstelling bevat mysterieuze portretten, moderne architectuur en sublieme landschappen allen met een onwerkelijke en vreemde schoonheid erin verwerkt. De spanning tussen realiteit en fictie wordt versterkt door de expositie ruimte waarbij het daglicht wordt buitengesloten waardoor de pakkende sfeer direct voelbaar is.

 

Expositie : 20 maart – 24 mei 2015

Foam 

GEERT-GOIRIS

Geert-goiris

 

 

Anton Corbijn in het Fotomuseum Den Haag | 1 – 2 – 3 – 4

 

De portretfotograaf Anton Corbijn houdt niet van terug kijken naar zijn oude werk, maar voor de bijzondere expositie 1 – 2 – 3 – 4 heeft hij dat eenmalig gedaan. Het werk van de bekende portet fotograaf heeft grote invloed gehad op de internationale muziek – en portretfotografie. Anton Corbijn heeft een geheel eigen draai aan portretfotografie gegeven door het gebruik van maskers en bijzondere locaties. Tijdens de expositie zijn er veel beelden die nog nooit eerder getoond zijn. Het fotomuseum is wegens een grote verbouwing op dit moment gesloten maar opent zijn deuren weer op 21 maart.

 

Tentoonstelling : 21 maart – 21 juni 2015

Fotomuseum Den Haag 

ANTON-CORBIJN1

AntonCorbijn

 

 

 

Erwin Olaf in de Flatland Gallery Amsterdam | Waiting

 

De bekende fotograaf Erwin Olaf brengt zijn nieuwste werk ‚ Waiting ‚ naar de Flatland Gallery. De tentoonstelling gaat over het wachten, een onbepaalde tijd tussen verwachting en teleurstelling. De opzet van de tentoonstelling zorgt dat ook voor de bezoeker de intensiteit van wachten voelbaar is.  Een video waarin niks gebeurd, en de vrouwen gevangen zijn in het scherm.

 

Expositie : 21 februari – 4 april 2015

Flatland Gallery 

ERWIN-OLAF2

 

 

Cor Jaring in het Stadsachrief Amsterdam

 

De selfmade fotograaf Cor Jaring maakte kennis met fotografie tijdens zijn werk als walmatroos en nachtwaker in de havens. Hij fotografeerde als snel buiten de haven en legde alles wat er in stad gaande was vast. Kort voordat hij overleed in 2013 heeft hij zijn werk overgedragen aan het stadsarchief in Amsterdam. De beelden van Cor Jaring laten het leven zien als een avontuur met zijn persoonlijkheid voorop.

 

Tentoonstelling : 13 maart – 21 juli 2015

Stadsarchief Amsterdam 

COR-JARING1

COR-JARING2

 

 

By Visions Photography in Art, Events, Photographers
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.