Blog

30 Jul / Internationaal Fotofestival Leiden

Leide fotofestival

Podium voor nieuw talent van 11 oktober tot 8 november

Het thema van het tweede Internationale Fotofestival Leiden is dit jaar ‘New Photographers’. Geen geheim: nieuw fototalent dus! Het fotofestival is een initiatief van de vorig jaar opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen. Het fotofestival biedt een podium voor beginnende, professionele fotografen en geeft ze hiermee een kans om hun werk te tonen aan een groot publiek.
De internationale jury, afkomstig van academies wereldwijd selecteren de 20 beste inzendingen. De overkoepelende winnaar ontvangt een bedrag van €1000,- om te besteden aan zijn of haar carrière.

Fotoroute
Het werk van de 20 beste inzendingen wordt verspreid in de Leidse binnenstad tentoongesteld. Zo ontstaat de fotoroute ‘Shop the Photo’ die je meeneemt langs verschillende winkels, galeries en restaurants. Nog geen genoeg gehad? Loop dan langs het Stadhuisplein waar op een groot scherm (15 x 4m!) het werk van de geselecteerde fotografen wordt afgespeeld. Wij kunnen helaas niet meedoen: fotografen mogen niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd aan de fotoacademie of fotovakschool, maar we gaan wel kijken!

Inzendingen kunnen tot 15 augustus 2014 gedaan worden. Ga jij meedoen?
Voor meer informatie, voorwaarden en plattegrond van de tentoonstellingen, kijk op: http://internationalphotofestivalleiden.com/

Foto door: Arjen Poort

By Visions Photography in Life
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.