Blog

24 Mar / Historische beelden opnieuw gefotografeerd

Iconische & historische beelden in het miniatuur nagemaakt

Het fotografen duo Jojakim Cortis en Andrian Sonderegger hebben een passie gevonden in het miniatuur namaken van historische beelden. Eigenlijk begon het als een grap verteld Cortis, we hadden vrije tijd en gebrek aan geld toen hebben we besloten de meest dure foto’s ooit na te maken in het klein.

De twee begonnen het project in 2012, het eerste beeld wat zij kozen om na te maken was Andreas Gursky’s Rhein 2. De foto van de Duitse artiest werd verkocht voor 4,3 miljoen euro op een veiling in New York. De andere beelden die zij selecteerden waren onder andere , het Hidenburg ongeluk, het monster van loch ness en de titanic.

Het duo recreëert de beelden met plastic, watten en papier en heel veel tijd! Sommige miniaturen hebben meer dan een paar weken geduurd voordat deze waren gebouwd.

De serie wordt Iconen genoemd, de beelden zijn namelijk direct herkenbaar voor de ‘ gewone ‘ kijker en de doorgewinterde fotograaf. Bij de serie wordt ook altijd gebruik gemaakt een ‘ Total shot ‘.
Op deze beelden is het rol tape, de lijm en de wattenbollen die ze gebruikt hebben te zien.  Ze willen de kijker meegeven dat ze lol hebben gehad tijdens het maken van deze Iconen.
Het project heeft geen eind datum en zij bouwen nog steeds aan de miniaturen en kiezen iedere keer weer een andere iconisch beeld uit.

BL-making of Nessie

BL-making off as11

BL-Titanic

BL-hidenburg

BL-911

BL-making 208

BL-concorde

BL-tiananman

 

 

 

Bron: iconische beelden

 

 

By Visions Photography in Art, Photographers
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.