Blog

02 Jun / Groen kunstwerk

Kunstwerk groene kunst visions photography fotostudio
Kunstenares Jolita Vaitkuté uit Litouwen is vooral beroemd om haar bijzondere kunstwerken: portretten van beroemdheden gemaakt van organische producten.
Wij spraken met haar over haar nieuwste kunstwerk.

Jolita is een nieuwe kunstenares met een verfrissende kijk op de kunstwereld. ‘Our brain can’t create, it only generates information which we get from our environment. I try to see and feel all the different flavours of life’
Ze vertelt ons dat ze soms haar dagelijkse routine compleet verandert om nieuwe inspiratie op te doen. Haar meest recente kunstwerk, een portret van Benjamin Clementine (engelse dichter en artiest).

Waarom de keuze is gevallen op Benjamin was voor Jolita geen moeilijke keuze, zijn muziek, zijn gedichten, het was alsof het voor haar geschreven was.
Het portret is volledig gemaakt van aarde, mos en andere elementen van de natuur. Litouwen is rond deze tijd van het jaar het mooist, vertelt Jolita.
Doordat zij geboren en getogen is op het platteland, is haar band met de natuur van kinds af aan aanwezig geweest. Eerder dit jaar maakte ze ook een kunstwerk van Converse sneakers.

De reden om het portret van Benjamin Clementine te maken van aarde & mos?
Na haar ontmoeting viel alles op zijn plek, ze voelde zich in zijn aanwezig geweldig, hij had een open en hartelijke uitstraling en ook bij Benjamin staat natuur centraal.

Haar kunstwerken maakt ze in haar eigen studio in Litouwen. Wij kunnen niet wachten tot het volgende kunstwerk!

Kunstwerk groene kunst visions photography fotostudio

1 MAZAS

 

Kunstwerk groene kunst visions photography fotostudio

Kunstwerk groene kunst visions photography fotostudio

Bekijk hier al het werk van Jolita Vaitkuté.

 

By Visions Photography in Art
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.