Blog

06 Apr / Food fotografie

Food fotografie, een groot begrip in de wereld van fotografie.

Rond de jaren 80 begon food fotografie , voor deze tijd waren er geen magazine of kookboeken te vinden met kunstzinnige food fotografie beelden. Nu zijn er gelukkig volop kookboeken en inspiratie magazines te vinden zoals: Cereal magazine, Kinfolk en Elle food. De evolutie van food fotografie van de jaren 80 naar nu heeft een ontzettende verandering doorgemaakt.

Culinair fotograaf Tony Le Duc is al vanaf zijn 24ste food fotograaf en begon met het publiceren van beelden in het weekendmagazine Knack in Vlaanderen. Ondertussen heeft Tony grote exposities en onlangs een boek gepubliceerd met niemand minder dan chefkok Sergio Herman. Het boek heet FOOD + DESIGN. Het bijzondere aan dit kookboek is dat de ontwerpers het gerecht maken en de chefkoks aanschuiven om de gerechten te proeven. Het boek is om te watertanden met de meest prachtige food fotografie beelden gemaakt door Tony Le Duc.

Ook onze eigen fotografen bij Visions zijn niet vreemd van food fotografie en wij hebben 2 jaar geleden ons eigen kookboek uitgebracht. De roots van Visions zijn terug te vinden in de botanische branche, de keuze voor een bloemen kookboek was dus snel gemaakt. Onze eigen fotografen hebben alle beelden gecreëerd en dus ook de gerechten. Met verrassende interviews van onder andere Chefkok Alain Caron en oprichter Richard Smit is het een geheel divers kookboek volledig in de Visions stijl.

Enthousiast geworden over food fotografie of ons kookboek, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk hier de bijzondere food fotografie beelden van Visions.

 

food4

food3

Beeld Tony Le Duc

food-fotografie-visions-6

food-fotografie-visions-3

Beeld Visions

food2

food

Beeld Tony Le Duc

 

 

By Visions Photography in Art, Photographers
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.