Blog

14 Sep / Expositie Foam fotografiemuseum Magnum Contact Sheets

Het Foam fotografiemuseum in Amsterdam heeft altijd spraakmakende en pakkende exposities. Zo ook de nieuwste expositie ; Magnum Contact Sheets.

Iconische fotografie, wie kent de beelden niet maar hoe zijn deze beelden tot gekomen, wat gebeurde er na de foto en wat gebeurde ervoor?
Tijdens de tentoonstelling Magnum Contact Sheets in Foam Fotografiemuseum zijn er meer dan 50 Contact Sheets en bijbehorende single images te zien van historische moment vanaf de jaren 30 tot 2010.
Verschillende fotografen als David Seymour, Werner Bischof, Paolo Pellegrini en nog vele andere tonen niet alleen de moment voor en net na het maken van iconische foto’s, maar ook de aantekeningen van de fotograaf zijn te zien.
De aantekeningen laten het beslissende moment van de fotograaf zien, gemarkeerd op het vel, vaak lang nadat de foto was geschoten.

Met contact sheets toont het legendarische agentschap Magnum Photos opgericht in 1947 voor het eerst de beelden waarop te zien is hoe de uiteindelijke beelden tot stand kwamen.
De expositie in Foam fotografiemuseum laten reportages zien uit WOII, de Praagse Lente, iconen als Che Guevara, Martin Luther King en Malcolm X en conflicten in het Midden Oosten.
In de tentoonstelling bestaat een deel uit documentatiemateriaal, zodat de context waarin het gekozen beeld uiteindelijk gebruikt werd, inzichtelijk wordt.
Veel originele contactellen en vintage prints zijn ook aanwezig, vanaf de jaren 90 werden beelden steeds vaker op groot formaat geprint voor presentaties.

Visions zal deze expositie zeker bezoeken!
Volg ons op Facebook & Instagram!

Magnum_Contact_Sheet_Elliott_Erwitt_detail_521cd9f445cae

ernesto-che-guevara-havana-cuba-1963-contact-sheet-c-rene-burri-magnum-photos

De expositie Magnum Contact Sheets is te zien vanaf 11 september tot 9 december 2015.
Bezoeken? Bestel hier je tickets online.

Bron: Foam

 

By Visions Photography in Art, Events, Photographers
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.