Blog

27 May / Expositie portret fotografie

In ons vorige blog werd al een ode gebracht aan portret fotografie, maar hoe is portret fotografie eigenlijk verandert door de jaren heen?

De nieuwe expositie van het Nederlands Fotomuseum genaamd FACES | European Portrait Photography since 1990 geeft ruimte aan 32 diverse fotografen en beeldend kunstenaars die de afgelopen tijd bepalend zijn geweest in de vernieuwing van Europese portret fotografie.

Beeld van bekende fotografen zoals; Anton Corbijn, Juergen Teller en Stephan Vanfleteren zijn te vinden op de expositie maar ook werk van jong en onbekend talent.
De diversiteit van de exposanten zorgt voor een tentoonstelling die de kracht laat zien van hedendaagse Europese portret fotografie en de oorsprong van portretten.

De tentoonstelling FACES kijkt terug op de ontwikkelingen van portret fotografie sinds 1989. Fotografen en beeldend kunstenaars zijn veelal geïnspireerd door de eeuwenoude portret tradities. In de portretten verwijzen zij soms naar de oude schilderachtige beelden of spelen er juist mee.
Vroeger werden portretten alleen gemaakt van personen met status of een belangrijke functie, nu is er aandacht voor de ‘ gewone ‘ man en vrouw. Het verschil tussen de traditionele portretten en hedendaagse beelden is terug te vinden in de tentoonstelling.

Visions kijkt met veel plezier uit naar deze expositie, houdt onze Facebook in de gaten voor een live verslag van de tentoonstelling!

FACES | European Portrait Photography since 1990 is te zien vanaf 30 mei 2015 tot 23 augustus 2015 in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

 

 

210010-944-1400

JuergenTeller

StephanVanfleteren

 

 

Bron : NederlandsFotomuseum

 

By Visions Photography in Events, Photographers
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.