Blog

31 Oct / Dutch Design Week – Highlights

We bezochten de Dutch Design Week in Eindhoven en lieten ons inspireren…

Bijzonder talentvolle jonge ontwerpers van de Design Academy Eindhoven toonden hun werk bij de hoofdtentoonstelling ‘Graduates’. Bij elk project lag een handig informatiekaartje en de Graduates waren zelf aanwezig om enthousiast hun ontwerp toe te lichten. Er was zoveel te zien en te beleven, je kan er dagen rondlopen om van alles te ontdekken! Dit waren onze highlights:

 

Urtica

Er was opvallend veel aandacht voor nieuwe materialen en grondstoffen dit jaar! Nina Gautier onthult de geheimen van een zeer onwaarschijnlijk materiaal: brandnetel. Haar project Urtica focust op de textielmogelijkheden van de plant. Ze zocht de grenzen van de plant op en creëerde zachte dekens, garen en verf in verschillende tinten groen. Haar installatie liet het proces en het resultaat van de transformatie van de plant zien. Heel bijzonder!

Meer informatie over Urtica op: www.ninagautier.com

Dutch Design Week

Dutch Design Week

dutch design week

Mijn Maakbare Mais

Een ander groen concept…Janneke ontwikkelde een speels en leerzaam lesprogramma voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Met dit programma kunnen kinderen met behulp van een handboek en een toolkit ervaren hoe een maiszaadje getransformeerd kan worden tot een concreet product. Binnen 30 weken kan een enkel maiszaadje omgetoverd worden tot lamp! Het project is heel creatief en aansprekend vormgegeven.

Meer informatie over dit project op: www.bergholtz.nl

mijn maakbare mais

1-0-8 Ambulance Service

Een opvallend en innovatief ontwerp van Pascal de Boer. Tijdens zijn stage in Mumbai, India navigeerde hij door deze mega stad op de fiets. Hij was niet alleen sneller dan de auto’s, ook ambulances haalde hij in. Dit moment leverde het idee voor zijn ontwerp op. Een nieuw type ambulance; elektrisch, licht en wendbaar door de overvolle straten. Het design past zelfs in het straatbeeld van de stad, het heeft wat weg van een riksja. Pascal heeft het ontwerp fantastisch vormgegeven en kon veel mensen overtuigen met zijn enthousiaste verhaal.

Bekijk meer van zijn projecten op: www.pascaldeboer.com

Ambulance design

Ambulance design

staand-pascal

Losing One’s Self

Eén van de meest indrukwekkende projecten was Losing One’s Self van Laura Koenen. Haar project laat zien dat de bezuinigingen in de zorg niet ten goede komen aan patiënten met dementie. Aan de hand van gefilmde en geschreven portretten van patiënten ontwikkelde ze een ‘persoonlijk zorg concept’. Met dit concept worden mensen gestimuleerd om zich voor te bereiden op dementie, in de vorm van videoboodschappen, een boek over het verleden en een netwerk tool. Als filmmakers sprak dit indrukwekkende beeldverhaal ons aan!

Meer informatie op: www.laurakoenendesign.nl

 

EPO

Het viel Bob Schiller op dat het meest iconische vervoersmiddel van Nederland vrijwel alleen in China wordt geproduceerd! Met een missie om de lokale fietsindustrie in Nederland een boost te geven, ontwierp hij EPO. Deze city bike kan goedkoop geproduceerd worden in Nederland. Met dit prachtige design zonder poespas werd hij genomineerd voor de Melkweg Award en Keep an Eye Grant.

Voor meer afbeeldingen en informatie, check: www.epobicycles.com

 

Epo design fiets

Epo design fiets

Sfeerimpressie

De sfeer op Dutch Design Week was creatief en ‘edgy’, veel verassende ontwerpen en natuurlijk zagen we weer veel van de industriële trend…

 

Dutch design week
sfeer dutch design eindhoven
Dutch design week
<img src="http://www.visions.nl/wp-content/uploads/2014/10/DDW9175.jpg" alt="sfeer dutch design eindhoven" width="640" height="480" class="alignleft size-full wp-image-2944" />

By Visions Photography in Design, Events
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.