Blog

23 Oct / Dutch Design week 2015

Ons bezoek aan de Dutch Design week 2015 in Eindhoven

Het evenement van het jaar, de Dutch Design week. Het negendaagse evenement is de grootste van heel Noord-Europa en trekt meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Met meer dan 100 locaties en over de 2400 ontwerpers die hun werk exposeren raak je niet uitgekeken. Dit zijn de highlights van de Dutch Design week.

Tijdens de Dutch Design week zijn veel locaties te bezichtigen met diverse exposanten/tentoonstellingen. De Graduationshow van de Design Academy Eindhoven is een absolute highlight.
Prachtige concepten, vormgegeven tot in elk detail en ondersteund met fotografie en film. Kosten noch moeite worden bespaart bij de studenten voor hun eindproject. Tijdens ons bezoek spraken wij een aantal studenten die eruit sprongen door hun gebruik van beeld en video.

 

Printernet

‘ There is an unrivalled joy in holding the weight of a book in your hands, being able to fold it into your back pocket or read without the restrictions of connectivity or electricity’ aldus Sara Sturges, ontwerpster van het project Printernet. Met oog voor details en liefde voor grafisch ontwerp creëerde zij een platform genaamd Printernet waar je al je favoriete content online kan opslaan en vervolgens uit kan laten printen en in een ontwerp naar keuze thuis afgeleverd krijgt.

Meer informatie over dit project: www.sarasturges.com

 

academy Sara DSCF0952  Printernet_press_image3-750x1063

 

Reconstructing Reality

‘ Storytelling can create a reality that engages audiences to feel urgency, a sense of threat or justice, or simply the need to buy something. Life is composed of stories and I want to help to make a better world by being an inspiring, informed and perhaps honest storyteller. ‘ Informatief designer Miss Alice Wong maakte voor haar eindexamen een film over het overlijden van haar vader. Ze verteld en laat zien op geheel eigen wijze hoe het brein herinneringen vervormt, woorden verdraait en fantasie met de realiteit verwart.

Meer informatie over dit project: www.missalicewong.com

 

 

Sorry, I am an image thinker

‘ If we embraced the vast potential of dyslexic brains, how many Edisons would we have? ‘  Vicky Katrin Kehlmann Cum Laude afgestuurd Social Design zag haar eigen ‘ handicap ‘ als inspiratie. Meer dan 20 % van de bevolking heeft dyslexie, zo ook Vicky zelf. De Dyslexie was haar inspiratie voor het ontwerpen van een krant gebaseerd op beelden, een alfabet boek en 3D letters voor kinderen.

Meer informatie over dit project : www.vickykatrin.com

 

academy Vicky DSCF0933  academy Vicky DSCF0937

 

Liminal Space/Awasitipahaskan

‘ I want to show what is happening at the moment the two cultures meet.’ Public Private – Man and Public Space afgestudeerde Marina Hulzenga deed een onderzoek naar de cultuur van de canadezen en de Aboriginals. Zelf groeide ze op in Alberta, Canada naast een van de eerste reservaten voor de Aborigionals. Haar onderzoek heeft ze samen gevat in beeld, film en een complete installatie. Van verschillen in de taal tot het verschil tussen de onverharde wegen de in kaart gebrachte reservaten laten plek over voor begrip en waardering.

Meer weten over dit project : www.marinahulzenga.com

 

academy Marina DSCF0961  academy Marina DSCF0942

 

The Mobile Lorm Glove

Een expositie over een communicatie en vertaling middel voor blinde en dove mensen gecreëerd door Design Research Lab. Het prototype vertaald het alphabet Lorm, een veelgebruikte vorm van communicatie voor mensen met gehoor of zicht problemen in tekst berichten en beeld.

Meer over dit project : www.design-research-lab.org

IMG_0268  IMG_0259_A

 

Tijdens de Dutch Design week hebben we nog veel meer inspirerende projecten, tentoonstellingen en mensen gezien/ontmoet. Hieronder een sfeer impressie:

By Visions Photography in Design, Events, Uncategorized
No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.